Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 24 May 2011

Kopi TERRRMAHALLL di duniaKAH?????!!!!!!!!!!

Korang2 mesti suka minum kopi ye dak????Mesti la suka kan tambah2 time dok ngadap komputer mase wat keje kan..kan???Elehh....aku tau le...sbb aku pun same jer. Asal ngadap komputer jer ngantuk, asal ngantuk je ngadap komputer..kan..kan??? Kopi ni byk jenis k, ada kopi panas, kopi sejuk, kopi ais (hoiii!!!!hoiiiiii.....mende yg melalut nih!!!). Ok2...ada cappuchino,  black coffee, ekspresso tp bukan Kopi Che Nah ke, Kopi Cap Sauh ke atau Kopi Kapal Api okeeyyyy. Kopi cappuchino ngan ekspresso antara yg mahei laaa. Tapiiiiii.....ada kopi lagi mahei...TERmahal lam dunia tuuu......TERMAHAL lam dunia!!Memain ke mmg special giler ah. Nah kat bawah aku ade list down among the expensive coffee in the WORLD dengan regenyer skali.

10.Yauco Selecto AA Coffee – Puerto Rico
Harga – RM 73.40/pauns
Kalo yang ini ble le nk try....


9.Starbuck Rwanda Blue Bourbon – Gatare/Karengera,Rwanda
Harga – RM73.40/pauns
Yang ni plak ble je nak try kalo nak....skali skala....


8.Kona Coffee Hawaii-Hawaii,US
Harga – RM104/pauns
Ermmm....yg ni kalo rs2 duit bnyk ble la kottt.....


7.Los Planes – Citala,El Savador
Harga – RM122.34/pauns
Hmmm.....kalo de duit byk lg pun ble try yg ni....


6.Blue Mountain – Wallenford Estate,Jamaika
Harga – RM 149.90/pauns
Yang ni pikey 100 kali kalo nk bli....


5.Fazenda Santa Ines – Minas Gerais,Brazil
Harga – RM 150.90/pauns
Kalo yg atas piki 100 kali, yg ni 400 kali pikey pun blm tentu bli.....


4.El Injerto – Huehuetenango,Guetemala
Harga – RM 150.90/pauns
Hmmm.....yang ni pun sama.....patlima ratus kali pikey gak....


3.Island of St.Helena Coffee Company – St.Helena
Harga – RM 242.00/ pauns
Kalo yg ni pun sama, patlimanam ratus kali pikey nk bli......baik aku bli kasut!!!!

2.Hacienda La Esmeralda – Boquete,Panama
Harga – RM318.00/pauns
HAHH!!!!!!yang ni kalo sapa bli mmg stupido la....gilos hape kopi pun smpi patlimanam ratus...



dan nomot 1 goes tooooooooo.............
the one and only............
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
KOPI LUWAK @ KOPI TAIK MUSANG!!!!!!!!!!



http://www.qvinho.com.br/wp-content/uploads/2007/06/kopi-luwak.jpg

http://www.ledburyportal.co.uk/portal/images/stories/20090304-luwak%20coffee%2002.jpg
1.Kopi Luwak – Sumatra,Indonesia
Harga – RM 489.40/pauns
Kalo yg ni org bg pree pun tak mo la akuuu.....sumpahh!!!!


Ya ampuuunnn.....mampuih aku x minum eben aku ni copaholic (betui ke???ahh!!lantak le janji aku paham). Yarrrrkhhhhhh!!!!!nak muntah ijau aku nengok ni. Dorang ni x der mende lain ke nak amik buat kopi baik leee....jadi si Belalang tu kikih kuali buat kopi aku sanggup minum lg kott..tp yang ini tobbaaattt aku x mo...


credit to : http://fcukz.co.cc and BHO.


6 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

aaa..kopi luwak ni mmg la paling mahai.pasai musang tu dia mkn bijik kopi yg elok2 ja.then najis dia tu la ada bijik kopi terbaik tu.keh3x!!!!

apa laa rasa tah?yark!yark!!

Rasmuna Mun said...

tu la sal...siap bela g musang tu....peh tu kutip taik die....erkhh!!!!bg pree pun aku x mo...
Kalo hg nk rasa try la bli...kih3x...

farahdyla_isa said...

THANK GOD coz im not a coffee drinker!!

Rasmuna Mun said...

farahdyla_isa : kan???nk muntah...cane dorg ble telan...yarkhhh!!!

Arliany said...

ee...sedap la coffee....br jap td minum coffee....

Rasmuna Mun said...

noo....the last one...!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...